Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7526900

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ανδρολόγος Ουρολόγος Αθήνα

BOOK ONLINE

Ραντεβού με τον γιατρό…

Dr. Μπορούσας Δημήτριος MD, FEBU

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ
Ο Δρ. Δημήτριος Μπορούσας , γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, όπου και ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση. Εισήχθη το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ Ιατρικό) και παράλληλα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ' όπου αποφοίτησε το 1990.

Από το 1991 έως το 2011 διετέλεσε Αξιωματικός Ιατρός στο Πολεμικό Ναυτικό σε διάφορες θέσεις, με βασική του τοποθέτηση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ως επιμελητής στην Ουρολογική Κλινική του.

Απέκτησε την ειδικότητά του τον Ιανουάριο του 2000, μετά την εκπαίδευσή του στο ΓΠΝ “Ευαγγελισμός” (και 6 μήνες στο “Παίδων Αγία Σοφία”). Το ίδιο έτος, μετά από εξετάσεις στη Βιέννη, απέκτησε τον τίτλο του Fellow of European Boards Urology.

Από το 2005 έως το 2007, μετεκπαιδεύτηκε στο Αμβούργο (Διεθνές Κέντρο Επανορθωτικής Ουρολογίας για διάστημα 18 μηνών, καθηγήτρια M. Fisch ), στο Μιλάνο (Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική “San Giuseppe Hospital”, διάστημα 2 μηνών, καθηγητής Austoni, αντικείμενο ανδρολογικό χειρουργείο) και στο Βελιγράδι (Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο και Ίδρυμα Sava Perovic, καθηγητής Sava Perovic, διάστημα 2 μηνών, αντικείμενο επανορθωτική ουρολογία και ανδρολογία).

Είναι μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (HUA και EAU), μέλος της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ESSM και ISSM) και ενεργό μόνιμο μέλος στο Διεθνές Ίδρυμα Επανορθωτικής Ουρολογίας και Ανδρολογίας “Sava Perovic”, με διαρκή συμμετοχή του στις δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Βελιγράδι αλλά και διεθνώς.

Είναι κάτοχος πτυχίων ιατρικής, στρατιωτικής ιατρικής, καταδυτικής ιατρικής, αυτοδύτου, ουρολογίας, ευρωπαϊκών Boards Ουρολογίας.

Στην παρούσα φάση, είναι Πλοίαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού και δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, ως μέλος του “The Doctors” Medical Network του Athens Beverly Hills Medical Group καθώς και στο εξωτερικό ως συνεργάτης των Sava Perovic Foundation & Dubai Healthcare City.

Κύρια ενασχόλησή του αποτελούν η αισθητική/επανορθωτική χειρουργική των έξω γεννητικών οργάνων (φαλλοπλαστική/αυξητική πέους, νόσος Peyronie, συγγενείς ανωμαλίες, επαναπροσδιορισμός φύλου), η ανδρική και γυναικεία ακράτεια ούρων, η ανδρική υπογονιμότητα ενώ εκτελεί και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για προστάτη, κύστη, ουρολιθίαση και χειρουργική ουρήθρας και πέους.

E-mail: borousas@thedoctors.gr & borousas@exelixismedical.gr