Δρ. Παναγούλιας Γεώργιος
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ , ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
Χρυσοστόμου Σμύρνης 4,ΤΚ.16232,Βύρωνας
Τηλ:2107608539 /6977.257.779
Βαθμός στον Ελληνικό Στρατό (ΕΣ)
Ταγματάρχης Ιατρός.
Εκπαίδευση και κατάρτιση
2012- σήμερα
Εξειδίκευση στην «Παχυσαρκία, Επιπλοκές και Συμπαρομαρτούντα Νοσήματα» (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/Γενικό Επιτελείο Στρατού/Διεύθυνση Υγειονομικού).
2011
Πτυχίο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης, Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού, Γενικό Επιτελείο Στρατού.
10 Σεπτεμβρίου 2009
Τίτλος Ιατρικής Ειδικότητας Παθολογίας.
15 Ιανουαρίου 2005 – 18 Ιουνίου 2009
Ειδικευόμενος Παθολόγος στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΑ Λαϊκό (Διευθυντής : ο Καθηγητής κ. Ν.Λ. Κατσιλάμπρος και ακολούθως κ. Σ. Δ. Λαδάς).
13 Δεκεμβρίου 2003 – 14 Ιανουαρίου 2005
Ειδικευόμενος Παθολόγος στη Β’ Παθολογική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ (Διευθυντής : ο Αρχίατρος κ. Λ. Καρνέσης).
5 Νοεμβρίου 2000 – 4 Νοεμβρίου 2001:
Εκπαίδευση στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 Γ.Σ.Ν.Α.)και παρακολούθηση του πρόγραμμα κυκλικής εκπαίδευσης των Κλινικών και Eξωτερικών Iατρείων (rotation).
Έλαβα το δικαίωμα άσκησης στην ειδικότητα της Παθολογίας, πρωτεύοντας κατόπιν προφορικών και γραπτών εξετάσεων σε τριμελή Επιτροπή Παθολόγων Στρατιωτικών Ιατρών.
2000
Πτυχίο Βασικής Εκπαίδευσης, Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού, Γενικό Επιτελείο Στρατού.
2000
Πτυχίο Σχολής Ειδικών Όπλων Ενόπλων Δυνάμεων, Γενικό Επιτελείο Στρατού (Εκπαίδευση στο Ραδιοβιοχημικό Πόλεμο).
2000
Πτυχίο Ιατρικής, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
2000
Πτυχίο Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
1994 – 2000
Εξαετής φοίτηση στο Τμήμα Ιατρικής, Σχολής Επιστημών Υγείας, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (αποφοίτηση την πρώτη περίοδο).
Παρούσα θέση
Λειτουργία Ιδιωτικού Ιατρείου.
Εξωτερικό Ιατρείο Σακχαρώδους Διαβήτη, Διαβητικού Ποδιού και Παχυσαρκίας, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Λαϊκό”.
Μέλος Ιατρικών Εταιρειών
Μέλος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.
Μέλος Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.
Μέλος Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.
Μέλος Εταιρείας Μελέτης Διαβητικού Ποδιού.
Συμβάσεις Με Ταμεία
ΕΟΠΥΥ
ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,
ΟΑΕΕ,
ΟΠΑΔ,
ΤΥΔΚΥ,
ΟΓΑ,
Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. (ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΤΠΠ-Ιονικής–Λαϊκής Τράπεζας, ΤΑΠ- ΔΕΗ, ΤΠΠ-ΟΣΕ, ΤΑΠ-ΗΛΠΑΠ, ΤΑΠ-ΗΣΠΑΠ, ΤΑΠ-Ασφαλιστικής Εταιρείας «ΕΘΝΙΚΗ»),
ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ,
ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΣ, ΤΠΔΑ, ΤΠΔΘ, ΤΥΔΠ, ΤΥΔΕ- ΤΠΔΕ),
ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ΤΑΙΣΥΤ, ΤΑΤΤΑ, ΤΣΕΥΠ)-
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (για τα ασφαλισμένα μέλη Στρατιωτικών εν ενεργεία)
ΥΕΘΑ-ΓΕΣ
ΥΕΘΑ-ΓΕΝ
ΥΕΘΑ-ΓΕΑ
(Με τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και Ταμεία)
Η λήψη του ιστορικού (ατομικού και κληρονομικού) και η κλινική εξέταση, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της άσκησης της Ιατρικής. Η μεμονωμένη διενέργεια και η έκτιμηση των εξετάσεων από μη ειδικούς, πράγμα ιδιαίτερα συχνό στην Ελλάδα, πολλές φορές υποδιαγιγνώσκει, υποεκτιμά ή υπερδιαγιγνώσκει παθήσεις, οδηγώντας σε λανθασμένη θεραπεία. Για παράδειγμα:
• Η εύρεση σακχάρου αίματος 105 mg/dl σε πρωϊνή μέτρηση, δεν είναι φυσιολογική, και απαιτεί ορθή επανάληψη και περαιτέρω διερεύνηση για διαταραγμένη γλυκόζη νηστείας και διαταραγμένη ανοχή γλυκόζης, που είναι προδιαβητικές καταστάσεις ή σακχαρώδη διαβήτη.
• Η διαπίστωση LDL χοληστερόλης 145 mg/dl από μόνη δεν συνιστά ούτε ¨καλή μέτρηση¨, ούτε ¨κακή¨, μιάς και πρέπει να εκτιμηθούν παράγοντες κινδύνου. Έστω ότι η ανωτέρω τιμή διαπιστώνεται σε μια γυναίκα ηλικίας 45 ετών, καπνίστρια, με πατέρα που υπέστη έμφραγμα σε ηλικία 44 ετών. Αν η HDL χοληστερόλη είναι χαμηλή, η κυρία θα πρέπει να ακολουθήσει δίαιτα υπολιπιδαιμική και ενδοχόμενα να λάβει φαρμακευτική αγωγή.
• Ένας άνδρας καπνιστής, με αυξημένη κατανάλωση οινοπνεύματος για έτη, που λαμβάνει αφ’ εαυτού δισκία για άλγος στο επιγάστριο (άνω κοιλιακή χώρα), θα πρέπει εκτός από έλεγχο του ανωτέρου πεπτικού συστήματος, να εξετασθεί και πιθανή χρονία παγκρεατίτιδα.
Η χωρίς επανεξέταση, περιοδικά, των ασθενών που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για χρόνια νοσήματα, και η χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία τους συνταγογράφηση φαρμάκων που λαμβάνουν και εξετάσεων, είναι λανθασμένη πρακτική. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ασθενείς λαμβάνουν αγωγή που δεν χρειάζονται ή που δεν επαρκεί για την ρύθμισή τους.
Η ανασκόπηση του ιστορικού καθορίζει και το χρονοδιάγραμμα των προληπτικών εμβολιασμών, οι οποίοι έχουν ατονήσει, παρά την έξαρση των μεταδοτικών νοσημάτων.
Είναι επιθυμητό όταν προσέρχεστε για εξέταση, να έχετε μαζί σας τις τελευταίες εργαστηριακές εξετάσεις και ενδεχόμενα ειδικότερες εξετάσεις που έχετε κάνει (λ.χ. αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες, υπερήχους, ενδοσκοπήσεις κ.α.).
Είναι δυνατή η εξέταση ασθενών στο κατάλυμα τους και η χρησιμοποίηση διαγνωστικού φορητού εξοπλισμού (λ.χ. ηλεκτροκαρδιογραφήματος). Ανάλογα με την κατάσταση είναι δυνατή και η παροχή κατ΄οίκον νοσηλείας, εφόσον η κατάσταση του ασθενούς το επιτρέπει. Παρέχεται η δυνατότητα φαρμακευτικής αντιμετώπισης οξέων και χρόνιων καταστάσεων, παρεντερικής (ενδοφλέβιας) αγωγής (οροί και ενέσεις), τοποθέτησης ουροκαθετήρα, ρινογαστρικού σωλήνα και σωλήνα σίτισης (feding tube), καθώς και βραχείας οξυγονοθεραπείας, αν χρήζει η/ο ασθενής. Σε συνεργασία με άλλους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι δυνατή, είτε η κατ’ οικον διενέργεια εργαστριακών εξετάσεων με λήψη αίματος, είτε και παρακλινικών (απεικονιστικών) εξετάσεων (λ.χ. υπέρηχογραφήματα) αν κριθεί απαραίτητο.
Point of Care Testing (POCT)
Είναι ιατρική διαγνωστική πρακτική, η οποία δίνει την δυνατότητα να προσδιοριστούν απλά, άμεσα και αξιόπιστα βασικές διαγνωστικές παραμέτροι στο σημείο φροντίδας του ασθενούς – (Point of Care), δηλαδή όπου και να βρίσκεται ο ασθενής. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από όλους τους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και η εφαρμογή τους συμπεριλαμβάνεται στα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα Διεθνών Ιατρικών Εταιρειών. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται η ταχύτητα λήψης κλινικών αποφάσεων. Παρέχεται η δυνατότητα:
• μέτρησης σακχάρου τριχοειδικού αίματος,
• μέτρησης γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HBA1c)
Η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του μέσου όρου του σακχάρου του τελευταίου τριμήνου, με ικανοποιητική ακρίβεια, με τους περιορισμούς ης μεθόδου και των συμπαρομαρτούντων νοσημάτων των ασθενών. Χρησιμοποιείται τόσο για τη διάγνωση, όσο και για την παρακολούθηση των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη.»
• ανίχνευσης λοίμωξης από H. Pylori, δηλαδή από ελικοβακτηριδίου του πυλωρού που ευθύνεται για το έλκος του στομάχου, με αξιοπιστία εφάμιλλη της γαστροσκόπηση, με τη λήψη μιας μόνο σταγόνας αίματος, σε χρόνο 5 λεπτών. Η εξέταση καλό είναι να γίνεται προληπτικά, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, σε όσους πρόκειται να αρχίσουν θεραπεία με αντιαιμοπεταλιακούς παράγοντες (λ.χ. clopidogrel).
• ηλεκτροκαρδιογραφήματος.
• οξυμετρίας,
• ροομέτρησης,
• γενική εξέταση ούρων (deep-stick).
δέχεται κατόπιν ραντεβού στο ιατρείο του στην οδό
Χρυσοστόμου Σμύρνης 4,στο Βύρωνα
Τηλ:2107608539 /6977.257.779